Puhujat – Saavutettava

Etusivu » Puhujat saavutettava

Kjetil Skogrand

Skogrand has been Deputy Director General and Head of the Security Section at the Norwegian Ministry of Justice and Public Safety. He has also served as Special Advisor and Coordinator of Strategic Analysis in the Norwegian Ministry of Defence. He was Deputy Foreign Minister under the Stoltenberg-government from 2005-2006. He has also been Head of Section for Norwegian Security Policy at the Norwegian Institute for Defence Studies. He currently works as Senior Advisor at Rud Pedersen Public Affairs Norway.

Petri Toivonen

Pääsihteeri

Toiminut Turvallisuuskomitean pääsihteerinä 1.9.2020 alkaen. Koulutukselta yleisesikuntaupseeri ja palvellut puolustusvoimien eri joukko-osastoissa, tasavallan presidentin adjutanttina sekä kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä.

Emanuel Örtengren

Acting Managing Director

Emanuel Örtengren is the Acting Managing Director of Stockholm Free World Forum (Frivärld), a think tank specialised in foreign and security policy. Previously, he has been the Program Director for welfare policy at Timbro, the largest free market think tank in the Nordics, and a Visiting Fellow at the Center for Transatlantic Relations in Washington, DC. He holds a BA in Social Science from Sciences Po Paris.

Mikko Savola

Kansanedustaja

Mikko Savola on keskustalainen kolmannen kauden kansanedustaja Ähtäristä. Savola on eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen sekä puolustusvaliokunnan varajäsen. Savola toimii myös NATOn parlamentaarisen yleiskokouksen suomen valtuuskunnan jäsenenä, sekä ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan puheenjohtajana ja keskustan ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtajana. Aiemmin Savola on toiminut muun muassa reserviläisliiton puheenjohtajana, sekä puolustusvaliokunnan varsinaisena jäsenenä.

Elina Valtonen

Kansanedustaja

Elina Valtonen on kolmannen kauden kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kahden lapsen äiti. Eduskunnassa hän on valtiovarainvaliokunnan jäsen sekä ulkoasiainvaliokunnan ja Euroopan neuvoston varajäsen. Ennen politiikkaa Valtonen on asunut ja työskennellyt yksityisellä sektorilla eri maissa, mm. 10 vuotta rahoitusalalla Kööpenhaminassa ja Lontoossa. Hän on entinen ohjelmoija ja ollut mukana perustamassa useita kasvuyrityksiä. Valtosen esikoiskirja Vapauden Voitto (Otava 2018) oli usean viikon ajan Suomen myydyin tietokirja.

Pekka Haavisto

Ulkoministeri

Pekka Haavisto on työskennellyt kansanedustajana vuosina 1983–1995 sekä vuodesta 2007 eteenpäin. Hän oli ympäristö- ja kehitysministerinä 1995–1999 ja kehitysministerinä 2013 – 2014. Haavisto oli Vihreän liiton puheenjohtaja vuosina 1993–1995 ja vuosina 2018–2019, sekä ollut presidenttiehdokkaana vuosina 2012 ja 2018.

Haavisto on hankkinut laajaa kokemusta eri ulkopolitiikan aloista, esimerkiksi johtaessaan YK: n ympäristöohjelman (UNEP) työryhmiä sodan ympäristövaikutuksista Balkanilla, Afganistanissa, Irakissa, Liberiassa, miehitetyllä Palestiinan alueella ja Sudanissa. Hän on toiminut myös EU: n erityisedustajana Sudanissa ja Darfurissa, YK: n erityisneuvonantajana Darfurin rauhanprosessissa ja ulkoasiainministerin erityisedustajana Afrikan kriiseissä.

Jukka Juusti

Kansliapäällikkö

Jukka Juusti (s. 1955) on toiminut puolustusministeriön kansliapäällikkönä 1. tammikuuta 2016 lähtien. Tätä ennen hän toimi puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston osastopäällikkönä vuodesta 2012.

Juustilla on pitkä työura puolustushallinnossa ja kansainvälisissä tehtävissä. Aiemmin hän on muun muassa toiminut puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä, puolustusvoimien pääinsinöörinä sekä sotavarustepäällikkönä, Euroopan puolustusviraston materiaalijohtajana ja puolustusmateriaaliasiantuntijana Suomen erityisedustustossa NATO:ssa. Juusti on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon vuonna 1979 ja Masters Degree in Defence Administration -tutkinnon Iso-Britanniassa vuonna 1989

Ville Kaunisto

Kansanedustaja

Puheenjohtaja kansanedustaja Ville Kaunisto on eduskunnan Suuren valiokunnan ja Tulevaisuusvaliokunnan jäsen. Hän toiminut eduskunnassa myös kriisinhallinnan parlamentaarisen komitean jäsenenä ja ulko-, turvallisuus-, ja puolustuskomitean varajäsenenä. Hän toimii myös Eurooppalainen Suomi Ry:n puheenjohtajana ja kehitysyhteistyötoimijan Liike Ry:n puheenjohtajana. Paikallispolitiikassa hän toimii Kymenlaakson maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja Kouvolan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana.

Jukka Kopra

Kansanedustaja

Jukka Kopra on kokoomuksen kansanedustaja ja yrittäjä. Eduskunnassa hän työskentelee puolustusvaliokunnassa sekä valtionvarainvaliokunnassa ja sen hallinto- ja turvallisuusjaostossa.

Marcus Rantala

Osakas

Marcus Rantala on palvellut jokaista Suomen hallitusta vuosien 2001–2015 välillä sekä poliittisena neuvonantajana että valtiosihteerinä eri ministeriöissä. Viimeisimpänä hän työskenteli valtiosihteerinä puolustusministeriössä vuosina 2011–2015. Hän on kiinnostunut kansainvälisestä politiikasta sekä liiketoiminnasta, mikä täydentää hänen monipuolista ammattiprofiiliaan. Yli vuosikymmenen mittaisen ammattiuran myötä Marcukselle on kertynyt laaja poliitikoista, pankeista, teollisuudesta sekä kansalaisjärjestöistä koostuva verkosto. Tällä hetkellä hän toimii osakkaana Rud Pedersen Public Affairs Suomessa.

Janne Känkänen

Toimitusjohtaja

Janne Känkänen aloitti Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) toimitusjohtajana 1.9.2020 toimittuaan sitä ennen muutaman kuukauden HVK:n väliaikaisena toimitusjohtajana. Janne Känkäsellä on pitkä ura virkamiehenä. Hän on toiminut työ- ja elinkeinoministeriössä useissa tehtävissä vuodesta 2008 alkaen: muun muassa EU- ja kansainvälisten asioiden johtajana, osasto- ja yksikön päällikkönä sekä teollisuusneuvoksena. Tätä ennen hän on työskennellyt kauppa- ja teollisuusministeriössä Euroopan komission hallintovirkamiehenä.

Tuija Karanko

Pääsihteeri

Pääsihteeri Tuija Karanko johtaa Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:tä. PIA edustaa Suomessa toimivaa puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuutta ja toimii osana Teknologiateollisuus ry:tä. Karangon tausta on valtionhallinnossa. Hän on työskennellyt mm. Pääesikunnassa, maa- ja metsätalousministeriössä sekä puolustusministeriössä. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Jyri Raitasalo

Eversti, dosentti

Eversti, VTT Jyri Raitasalo on strategian ja turvallisuuspolitiikan dosentti Maanpuolustuskorkeakoulussa. Aiemmin hän on palvellut mm. puolustusministerin sotilasneuvonantajana, Helsingin ilmatorjuntarykmentin komentajana sekä puolustusvoimain komentajan adjutanttina.

Mirja Kivimäki

Erikoistoimittaja

Mirja Kivimäki on kokenut ulko- ja turvallisuuspolitiikan erikoistoimittaja sekä MTV Uutisten Maailma & Kotimaa -toimituksen päällikkö. Kivimäki on toiminut mm. MTV:n ja STT:n yhteisenä Moskovan kirjeenvaihtajana vuosina 2007 – 2011 sekä tutkivana toimittajana ja tuottajana 45 minuuttia -ajankohtaisohjelmassa. Kivimäki on raportoinut uransa aikana lukuisista haastavista toimintaympäristöistä mm. Kaukasukselta, Ukrainasta, Kiinasta ja Iranista mutta ennen kaikkea Venäjältä ja venäjänkielisiltä alueilta.

Kari Takanen

Vanhempi neuvonantaja

Vara-amiraali (evp) Kari Takanen on Rud Pedersen Public Affairs:n vanhempi neuvonantaja. Hän on koulutukseltaan meriupseeri, yleisesikuntaupseeri ja palveli puolustusvoimissa yhteensä 36 vuotta. Takanen on ollut monissa eri tehtävissä merivoimissa ja Pääesikunnassa, muun muassa Merivoimien komentajana sekä viimeksi Pääesikunnan päällikkönä. Hän siirtyi reserviin kesällä 2017.

Marita Toikka

Kaupunginjohtaja

Varatuomari Marita Toikka on työskennellyt Kouvolan kaupungin kaupunginjohtajana 3.5.2017 alkaen. Sitä ennen hän oli Imatran kaupungin hallintojohtaja ja kaupunginjohtajan 1.varamies vuosina 2008–2017, Joutsenon kaupungin hallintojohtaja vuosina 2006–2008 ja Lappeenrannan kaupungin kaupunginkanslian lakimies vuosina 2000–2006.

Paula Werning

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Paula Werning on Kouvolan kaupunginvaltuustoston puheenjohtaja ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu sekä kansanedustaja. Hän on jäsenenä eduskunnan lakivaliokunnassa ja liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Lisäksi hän on Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan jäsen.

Jarno Limnéll

Tapahtuman juontaja

Jarno Limnéll on Suomen tunnetuin turvallisuusasiantuntija ja kysytty puhuja ja juontaja niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Jarno on koulutukseltaan Sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri (majuri evp.). Tällä hetkellä hän toimii Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professorina sekä dosenttina kolmessa muussa yliopistossa. Hän vaikuttaa myös yrityselämässä ja on globaalisti toimivan Tosibox Oy:n toimitusjohtaja. Jarnossa yhdistyy vahva akateeminen, yhteiskunnallinen ja liike-elämän asiantuntemus. Hän on erinomainen esiintyjä, joka osaa kertoa monimutkaisetkin asiat ymmärrettävällä tavalla.

Sakari Puisto

Kansanedustaja

Sakari Puisto on Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Ennen politiikkaa hän on toiminut sekä yksityissektorilla että yliopistoissa, ja kansainvälistä kokemusta on kertynyt kymmenisen vuotta. Hän on eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja talousvaliokunnan jäsen sekä ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi hän toimii Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana

Hagit Ben-Yaakov

Ambassador

Ambassador Hagit Ben-Yaakov is the current Ambassador of Israel to Finland and Estonia. She took office in the autumn of 2020.

​Previously, Ambassador Ben-Yaakov served as the Ambassador of Israel to Latvia and Lithuania (2011-2015). She has held several senior posts at the Ministry of Foreign Affairs of Israel in Jerusalem, most recently the Director of Israel-China Economic Affairs. During her time in the National Security Council of the Prime Minister’s Office, she was the Senior Director for European Affairs (2016-2018).

Ambassador Ben-Yaakov holds a B.A. in History and Middle East studies and a M.A. in Middle East studies from the Hebrew University in Jerusalem. She is a graduate of the Executive program of the Negotiation Strategies Institute (NSI/Harvard University).

Marko Riipinen

Toimitusjohtaja

Marko Riipinen (DI) on aloittanut KSS Energia -konsernin toimitusjohtajana 1.4.2021. Ennen nykyistä tehtävänsä, hän on toiminut 21 vuotta pääkaupunkiseudulla erilaissa energian myynnin, markkinoinnin, jakelun, tuotannon ja tuotekehityksen parissa. KSS Energia -konserniin kuuluvat valtakunnallisella markkinalla tapahtuvan energiakaupan ja -urakoinnin lisäksi, kaukolämpö- ja maakaasujärjestelmät sekä sähkönjakelu Kouvolan alueella. Yhtiöllä on toimipisteet Kouvolan lisäksi Kotkassa, Lahdessa, Espoossa ja Helsingissä.

Sanna Lauslahti

Toimitusjohtaja

Sanna Lauslahti on Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja. Hän on Huoltovarmuusneuvoston jäsenen ja on Lääketeollisuuden Eurooppalaisen kattojärjestön hallituksessa. Aikaisemmin hän oli kolme kautta kansanedustajana. Hän on ollut valtuutettuna Espoon kaupunginvaltuustossa, opetuslautakunnan puheenjohtajana ja HUS:n hallituksen jäsenenä. Ennen poliittista uraa hän on myös toiminut pitkään yrityselämässä asiantuntija- ja johtotehtävissä mm. Elisa Oyj:ssä. Koulutukseltaan Lauslahti on hallintotieteiden tohtori ja kauppatieteiden maisteri.

Jussi Järvinen

Liiketoimintajohtaja

Jussi Järvinen on johtanut Patrian Land-liiketoimintaa vuodesta 2019. Jussilla on 15 vuoden johtamiskokemus eri tehtävissä kansainvälisessä liiketoiminnassa. Hän on ollut Patrian Land-liiketoiminnan johtoryhmässä vuodesta 2014. Ennen liiketoimintajohtajan tehtävää, hän on toiminut muun muassa liiketoiminnan operaatiosta ja taloudesta vastaavana johtajana.

Mika Kari

Kansanedustaja

Mika Kari toimii eduskunnan tiedusteluvaliokunnan puheenjohtajana ja pitkäaikaisena puolustusvaliokunnan jäsenenä. Hänellä on pitkä kokemus turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta.

Jari Mielonen

Varatoimitusjohtaja

Mielonen toiminut nykyisessä tehtävässään Insta Groupissa vuodesta 2017 lähtien. Mielosella on yli 20 vuoden kokemus johtavista kansainvälisistä ohjelmistoyrityksistä ja kasvavan liiketoiminnan kehittämisestä kansainvälisellä tasolla. Viimeksi hän toimi Fujitsun Suomen ja Baltian toimitusjohtajana ja samanaikaisesti Fujitsu Business Application Services Nordicin ja Nokian globaalin toiminnan kanssa. Ennen Fujitsulle siirtymistä Mielonen johti pitkään NASDAQ -listattuja ohjelmistoyrityksiä toimitusjohtajan roolissa. Vuodesta 2017 lähtien hän on ollut jäsen PIA ry:n, Kyberala ry:n ja huoltovarmuuskeskuksen sotilaallisen poolin hallituksissa.

Pauli Kopu

Toimitusjohtaja

Pauli Kopu on KLOK & Companyn toimitusjohtaja ja strategisen viestinnän asiantuntija. Hän on toiminut viestinnän ja markkinoinnin strategisena suunnittelijana, yhteensä 15 vuotta, uusien alustojen ja medioiden parissa kotimaassa sekä kansainvälisesti. Viimeksi hän on avustanut valtiota hahmottamaan muuttuvaa informaatioympäristöä ja toimimaan siinä. Kopu on kirjoittanut kirjan pirstaloituneesta mediamaailmasta ja sen tulevaisuudesta: Media television jälkeen.