Etusivu » Ajankohtaista » Kouvolan turvallisuustapahtuma pureutuu pandemiaan

Kouvolan turvallisuustapahtuma pureutuu pandemiaan

31.08.2021

Kouvolan kaupunki järjestää korkean profiilin turvallisuustapahtuman 14.10.2021 etäseminaarina. Tapahtumassa pureudutaan pandemian hoitoon ja siitä saatuihin kokemuksiin sekä tulevaisuuden näkymiin pandemian jälkeen. Päivän teemana on ”Pandemian jälkeinen Suomi”, jossa tarkastellaan muun muassa huoltovarmuutta, kriisinkestävyyttä ja miten pandemiaa on hoidettu Suomessa ja maailmalla. Päivä koostuu aamun kutsuvieraskonferenssista sekä kaikille avoimesta iltapäivän webinaarista.

Turvallisuustapahtuman aamupäivä on kutsuvieraskonferenssi, jossa kuullaan korkea-arvoisia asiantuntijapuheenvuoroja kuten ulkoministeri Pekka Haaviston näkemys pandemian jälkeiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Keynote-puheenvuoron huoltovarmuudesta ja kriisinkestävyyden kehittämisestä pitää Puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti. Paneelikeskusteluissa pohditaan mm. kansanedustajien voimin miten Suomessa on pandemiaa hoidettu. Aamun aikana kuullaan myös esimerkkejä pandemian hoidosta maailmalta.

Turvallisuusareena iltapäivällä on valtakunnallisesti avoin verkkotapahtuma. Kriisinkestävyyden kehittämistä pohtimassa on kansanedustajia. Huoltovarmuutta, yhteiskunnallista varautumista ja elinkeinoelämän roolia tarkastelevat Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen sekä joukko yritysten edustajia. Päivän juontaa Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll.


Turvallisuuskonferenssin f
okuksessa kokonaisturvallisuus

Koronapandemia on yhä vahvasti läsnä yhteiskunnassa. Sen luomat haasteet ovat poikkihallinnollisia ja vaativat tarkkaa yhteistyötä eri hallinnonalojen välillä. Aamupäivän Turvallisuuskonferenssin fokus onkin kokonaisturvallisuudessa. Konferenssi tuo myös keskustelun keskiöön elinkeinoelämän aseman yhteiskunnallisessa varautumisessa.

Turvallisuuskonferenssin ydinkysymys on, kuinka pandemian aikaa on hoidettu Suomessa ja miltä yhteiskuntamme näyttää pandemian jälkeen. Konferenssi tuo keskusteluun mukaan panelisteja ulkomailta, jotka antavat kansainvälisen ulottuvuuden tapahtumalle. Keskustelussa pohditaan mm. miten kriisi hoidettiin muissa pohjoismaissa ja käydään läpi pandemianhoidon taloudellisia näkökulmia.

”Turvallisuustapahtuman ohjelma on erittäin korkeatasoinen. Tällaiselle keskustelulle on tarvetta ja konferenssi on ajankohtaisempi kuin koskaan”, sanoo Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka. ”Kouvolan kaupunki haluaa olla luomassa korkean profiilin foorumia yhteiskunnalliselle keskustelulle nyt ja myös tulevaisuudessa”, hän korostaa.

Turvallisuusareenan teemoina kriisinkestävyys, varautuminen ja yritysten rooli

Iltapäivän kaikille avoimessa Turvallisuusareenassa pohditaan, kuinka ylläpidetään ja erityisesti vahvistetaan väestön kriisinkestävyyttä jatkossa. Korona on näyttänyt, että kriisit voivat olla hyvin pitkäkestoisia, yhteiskunnallinen varautuminen täytyy räätälöidä sen mukaan. Kriisinkestävyyden henkinen puoli on avainasemassa, kun tarkastellaan rajoitusten toimivuutta.

Merkittävässä roolissa ovat myös huoltovarmuus ja elinkeinoelämän asema yhteiskunnallisessa varautumisessa. Yrityksillä on keskeinen asema kriisien hoidossa, mutta myös erittäin suuri taloudellinen intressi kriisien ehkäisemisessä.

Kouvolan Turvallisuustapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Se on vakiinnuttamassa asemaansa Suomen keskeisimpänä ulko- ja turvallisuuspoliittisena keskustelufoorumina. Turvallisuustapahtuma torstaina 14.10.2021 koostuu Turvallisuuskonferenssista klo 9.30 – 11.45 sekä avoimesta Turvallisuusareenasta  klo 12.30-15.30. Lisätietoja ohjelmasta: kouvolanturvallisuus.fi. Kouvolan kaupunki on tapahtuman pääjärjestäjä. Yhteistyössä on mukana yhteiskuntapoliittiseen vaikuttajaviestintään erikoistunut toimisto Rud Pedersen Public Affairs

Lisätiedot:
Kouvolan kaupunki: yhteyspäällikkö Anne Käki, p. 020 615 8173, anne.kaki@kouvola.fi
Rud Pedesrsen Public Affairs: Analyytikko Niklas Backlund puh. +358 50 911 8817, niklas.backlund@rudpedersen.com

Turvallisuuskonferenssin ohjelma (kutsuvierastilaisuus)
Turvallisuusareenan ohjelma (avoin verkkotapahtuma)
kouvolanturvallisuus.fi
#kouvolanturvallisuus