Aikaisemmat tapahtumat

Etusivu » Aikaisemmat tapahtumat

Turvallisuustapahtuma 2021

Kouvolan Turvallisuuskonferenssissa peräänkuulutettiin selkeää vastuunjakoa ja siilojen purkamista – kyberisku on realistinen uhka

Kouvolan kaupungin järjestämässä ”Pandemian jälkeinen Suomi” –webinaarissa tarkasteltiin koronapandemiasta selviytymistä eri näkökulmista. Kutsuvieraille suunnatussa Turvallisuuskonferenssissa nousivat esiin vastuukysymykset. Suomessa on varauduttu hyvin sotilaallisiin uhkiin, mutta pandemia yllätti kaikki, ja varautumisessa oli parantamisen varaa.

Kouvolan Turvallisuustapahtuman jountaja Jarno Limnéll istuu tuolilla.

Kyberturvallisuuden työelämäprofessori
Jarno Limnéll

Ville Kaunisto tapahtuman kuvausstudiossa ja katsoo juuri kameraan päin ja pitää puhetta.

Kansanedustaja Ville Kaunisto

Turvallisuusareenan videotallenne vuodelta 2021

Turvallisuustapahtuma 2019

Edellinen Kouvolan turvallisuustapahtuma tarjosi tietoa, verkostoitumista ja hienoja puheenvuoroja

Kouvolan ensimmäinen Turvallisuustapahtuma 2019 toi kansainvälisen puhujakaartin ja tärkeät aiheet Kouvolan seudulle. Hyvän vastaanoton saanut tapahtuma tarjosi myös uusia näkökulmia turvallisuuskeskusteluun. Tapahtuma oli kaksipäiväinen ja koostui asiantuntijaseminaareista sekä suurelle yleisölle suunnatuista luennoista ja kalustoesittelyistä.

Asiantuntijoille suunnattu konferenssi oli yleisömenestys. Kuulijoita paikalla oli noin 200, puhujia 36. Päivän aikana kuultiin niin Suomen puolustusministeri Antti Kaikkosta, Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistia kuin tutkijoita ja toimijoita niin Suomesta kuin maailmaltakin.

Puheenvuoroissa nousivat esiin etenkin muuttunut turvallisuusympäristö, uudenlaiset uhkakuvat ja yhteistyön merkitys. Tämän päivän turvallisuutta tehdään niin netissä kuin kaduillakin, monen toimijan yhteispelinä. Erityiskiitosta monelta puhujalta sai Suomen kokonaisturvallisuuteen pohjaava malli.
Puhujina kuultiin muun muassa Maanpuolustuskorkeakoulun strategian ja turvallisuuspolitiikan dosentti Jyri Raitasaloa ja Puolustusvoimain komentaja Timo Kivistä.

Miniseminaarit saivat asiantuntijat ja yleisön verkostoitumaan ja erilaiset näkemykset kohtaamaan. Mukana olivat muun muassa kyberturvallisuuden tohtori Jarmo Limnéll ja Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka oli tapahtumaan tyytyväinen. -Tällaista asiantuntijat ja aiheesta kiinnostuneet yhteen kokoavaa tapahtumaa on selvästi kaivattu Suomeen. Kouvola tarttui tähän. Olen tyytyväinen, että tapahtumakokonaisuus otettiin hyvin vastaan ja että se sai positiivista palautetta niin asiantuntijoilta kuin kuntalaisilta, hän totesi tapahtuman jälkeen.

Tapahtuman toinen päivä toi turvallisuusaiheet Kouvolan katukuvaan

Kaikille avoimilla yleisöluennoilla luotiin näkökulmia verkkovakoiluun ja siihen, miten yhteiskunta kestää häiriötilanteen iskiessä. Samanaikainen ulkotapahtuma toi turvallisuustoimijat kaupungin keskustaan.
Myös yleisöluentojen teemoissa näkyi ympäröivän maailman muutos ja ennakoimisen vaikeus. Turvallisuuden ylläpito on haasteellista maailmassa, jossa muutokset ovat nopeita ja arvaamattomia, vaikuttaminen uudenlaista ja yhteiskunnan eri toiminnot toisistaan riippuvaisia.

Puhujina kuultiin muun muassa Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttaria ja Huoltovarmuuskeskuksen suunnittelu- ja analyysiosaston johtaja Christian Fjäderiä.

Jone Nikulan juontama ulkoilmatapahtuma keräsi runsaasti innostunutta väkeä. Turvallisuus näytti tapahtumassa monet kasvonsa: mukana oli panssariautoja, pelastuslaitoksen toimintanäytöksiä, pelastuskoiria ja ennen kaikkea paljon vapaaehtoisia.

Antti Kaikkonen ja Peter Hultqvist, Suomen ja Ruotsin puolustusministerit

Peter Hultqvist ja Antti Kaikkonen – Ruotsin ja Suomen puolustusministerit

Puolustusministeri sekä kaupungin johtoa

Puolustusministerit sekä Kouvolan kaupungin johtoa

Nuorisojärjestöjohtajat paneelikeskustelussa

Poliittisten nuorisojärjestöjen edustajat paneelikeskustelussa

Näkymä juhlasalista, jossa yleisö istuu paikoillaan kuuntelemassa Antti Kaikkosta

Yleisöä ensimmäisessä turvallisuuskonferenssissa Kouvolan kaupungintalolla

Fireside Chat-Paneelikeskustelu menossa

Asiantuntijat paneelikeskustelussa

Yleisö kuuntelee ja seuraa salin 3 esitystä iltapäivän ohjelmassa

Paneelikeskustelun yleisöä