Aikaisemmat tapahtumat

Etusivu » Aikaisemmat tapahtumat

Turvallisuustapahtuma 2021

Kouvolan Turvallisuuskonferenssissa peräänkuulutettiin selkeää vastuunjakoa ja siilojen purkamista – kyberisku on realistinen uhka

Kouvolan kaupungin järjestämässä ”Pandemian jälkeinen Suomi” –webinaarissa tarkasteltiin koronapandemiasta selviytymistä eri näkökulmista. Kutsuvieraille suunnatussa Turvallisuuskonferenssissa nousivat esiin vastuukysymykset. Suomessa on varauduttu hyvin sotilaallisiin uhkiin, mutta pandemia yllätti kaikki, ja varautumisessa oli parantamisen varaa.

Puhujat 2021Ohjelma2021 Videotallenne

Kouvolan Turvallisuustapahtuman jountaja Jarno Limnéll istuu tuolilla.

Moderaattorina Jarno Limnéll

Ville Kaunisto tapahtuman kuvausstudiossa ja katsoo juuri kameraan päin ja pitää puhetta.

Ville Kaunisto puhuu Turvallisuusareenassa

Turvallisuustapahtuma 2019

Edellinen Kouvolan turvallisuustapahtuma tarjosi tietoa, verkostoitumista ja hienoja puheenvuoroja

Kouvolan ensimmäinen Turvallisuustapahtuma 2019 toi kansainvälisen puhujakaartin ja tärkeät aiheet Kouvolan seudulle. Hyvän vastaanoton saanut tapahtuma tarjosi myös uusia näkökulmia turvallisuuskeskusteluun. Tapahtuma oli kaksipäiväinen ja koostui asiantuntijaseminaareista sekä suurelle yleisölle suunnatuista luennoista ja kalustoesittelyistä.

Asiantuntijoille suunnattu konferenssi oli yleisömenestys. Kuulijoita paikalla oli noin 200, puhujia 36. Päivän aikana kuultiin niin Suomen puolustusministeri Antti Kaikkosta, Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistia kuin tutkijoita ja toimijoita niin Suomesta kuin maailmaltakin.

Puheenvuoroissa nousivat esiin etenkin muuttunut turvallisuusympäristö, uudenlaiset uhkakuvat ja yhteistyön merkitys. Tämän päivän turvallisuutta tehdään niin netissä kuin kaduillakin, monen toimijan yhteispelinä. Erityiskiitosta monelta puhujalta sai Suomen kokonaisturvallisuuteen pohjaava malli.
Puhujina kuultiin muun muassa Maanpuolustuskorkeakoulun strategian ja turvallisuuspolitiikan dosentti Jyri Raitasaloa ja Puolustusvoimain komentaja Timo Kivistä.

Miniseminaarit saivat asiantuntijat ja yleisön verkostoitumaan ja erilaiset näkemykset kohtaamaan. Mukana olivat muun muassa kyberturvallisuuden tohtori Jarmo Limnéll ja Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka oli tapahtumaan tyytyväinen. -Tällaista asiantuntijat ja aiheesta kiinnostuneet yhteen kokoavaa tapahtumaa on selvästi kaivattu Suomeen. Kouvola tarttui tähän. Olen tyytyväinen, että tapahtumakokonaisuus otettiin hyvin vastaan ja että se sai positiivista palautetta niin asiantuntijoilta kuin kuntalaisilta, hän totesi tapahtuman jälkeen.

Tapahtuman toinen päivä toi turvallisuusaiheet Kouvolan katukuvaan

Kaikille avoimilla yleisöluennoilla luotiin näkökulmia verkkovakoiluun ja siihen, miten yhteiskunta kestää häiriötilanteen iskiessä. Samanaikainen ulkotapahtuma toi turvallisuustoimijat kaupungin keskustaan.
Myös yleisöluentojen teemoissa näkyi ympäröivän maailman muutos ja ennakoimisen vaikeus. Turvallisuuden ylläpito on haasteellista maailmassa, jossa muutokset ovat nopeita ja arvaamattomia, vaikuttaminen uudenlaista ja yhteiskunnan eri toiminnot toisistaan riippuvaisia.

Puhujina kuultiin muun muassa Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttaria ja Huoltovarmuuskeskuksen suunnittelu- ja analyysiosaston johtaja Christian Fjäderiä.

Jone Nikulan juontama ulkoilmatapahtuma keräsi runsaasti innostunutta väkeä. Turvallisuus näytti tapahtumassa monet kasvonsa: mukana oli panssariautoja, pelastuslaitoksen toimintanäytöksiä, pelastuskoiria ja ennen kaikkea paljon vapaaehtoisia.

Ohjelma

Kouvolan kaupungintalon julkisivu kauniina kesäpäivänä.

Kouvolan kaupungintalo

Paljon ihmisiä kävelykatu Manskilla vuoden 2019 Turvallisuustapahtuman yleisötilaisuudessa.

Manskin näkymiä Turvallisuustapahtumasta

Sotilas kurkistaa armeijan ajoneuvon kattoluukusta ja pitää kiinni konekivääristä.

Puolustusvoimatkin saapui paikalle